KaNO

Een kano varen op de Nieuwkoopse Plassen is een super leuk uitje voor iedereen.

Wat is een kano?

Een kano is een boot, die men voortbeweegt met korte peddel in de hand. Met de juiste houding, techniek en kracht kan men de boot aan het varen krijgen op het water.
Er bestaan ook soorten, die worden voorbewogen door een zeil of motor. Het woord kano stampt zich af van het portugese/spaanse woord canoa.
Kano’s zijn een van de bekenste en oudste watervoortuigen van de wereld.

Canadese kano’s

Canadese kano’s zijn erg populiar bij gezinnen. Een canadees is een open boot, waarbij je veel ruimte hebt voor bagage.
Ideaal om een tocht mee te maken. Deze noemt men ook de tourkano of tour kajak. Je kan namelijk extra handdoeken, eten en drinken mee nemen.
De canadees is erg ruim en kunnen maximaal 3 personen in.
Kano’s worden ook vaak gezien als kajakken, alleen het grootste verschil is dat een kajak van de bovenzijde dicht is. In nederland word in volksmond bijna alle kajakken en canadese kano gewoon een kano genoemd.

Eigenschappen van een kano

Bij grote groepen gebruiken wij meestal de canadese kano’s, het is namelijk ideaal voor teambuilding. Je moet namelijk samen vooruitkomen. De kano’s worden veel gebruikt bedrijfsuitjes, familie uitjes, vriendenuitjes.  We hebben de belangrijkste eigenschappen van Canadees hieronder omschreven.

  • Stabiel: de kano’s zijn erg stabiel, je moet wel erg gek doen om hem om te kunnen kantelen.
  • Hoog: Bij canadese kano’s zit je vrij hoog tenopzichte van een kajak.
  • Vaareigenschappen: Het is belangrijk om tijdig te wisselen van kant tijdens het peddelen.

Wat zijn de voordelen van een Canadese kano’s?

Wil je heerlijk een tocht maken op de Nieuwkoopse Plassen met je gezien, dan is Canadees echt aan te raden. Het leuke van dit soort activiteiten dat het heerlijk buiten is en bij warm weer kan je ook een lekkere duik nemen in het water. We hebben de belangrijkste voordelen van een Canadese kano hier onder omschreven.

  • Aantal personen: Je kan er met 2 of 3 personen in.
  • Ruimte:Er is ruimte om wat spullen mee te nemen in een tas en/of waterdichte ton.
  • Open: Op dat kano’s open zijn heb je geen opgesloten gevoel.

Opblaasbare kano

Naast onze op kanoverhuur verkopen wij ook opblaasbare kano’s oftwel opblaasbare kajak.
Een opblaasbare kano’s kun je makkelijk op pompen en overal naar toe nemen.
Bekijk onze opblaasbare kano’s op onze webshop.

Waar mag een kano varen?

Bijna overal kan je wel kano varen, behalve waar vrachtschepen varen. De bekenste plek van Nederland om een kano te varen is de Nieuwkoopse Plassen.
Dit komt voornamelijk door het natuur. In Nederland heb je veel water, er zijn dan ook diverse plekken waar speciale kanoroutes zijn.
Op de Nieuwkoopse Plassen hebben je bijvoorbeeld de rode en gele kanoroutes.

Wie mag er kano varen?

Bijna iedereen kan wel een kano varen. Mocht je geen zwemdiploma hebben, dan is het wel aan te raden om een zwemvest te dragen.
Dit geldt ook kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Kano varen is makkelijk te leren.
Iemand die het nooit heeft gedaan, kan met instructies gewoon het water op.

Waar kan je kano huren?

Er diverse plassen waar je een kano’s kan huren. De leukste plek om een kano’s te huren is natuurlijk de Nieuwkoopse Plassen. Je hebt hier diverse aanleg plaatsen waar de kano’s kunnen aanmeren. Bij deze aanleg plekken kan je ook heerlijk een duik nemen en/of gezellig picknicken. De Nieuwkoopse Plassen is bij uitstek een van de mooiste plekken van Nederland. Naast het verhuren van kano’s verhuren wij ook sup boarden en kajakken en fluisterboten. Daarnaast zijn er ook verschillende kano routes te volgen.
Wil je groepsuitje organiseren? Bekijk de mogelijkheden op onze website, kom je er niet uit? Neem gerust contact op. Reserveer voortijdig om telleurstelling te voorkomen.