Nieuwkoop

Nieuwkoop

Nieuwkoop biedt een prachtige omgeving voor iedereen. Het Nieuwkoopse Plassengebied bestaat uit plassen, moerasbos, legakkers met rietlanden, veenweide en ontelbare brede en smalle slootjes. Door de toenemende vraag naar turf als brandstof in de 16de eeuw en dankzij de turfwinners, is dit bijzonder gevarieerde natuurgebied ontstaan. Ontdek de Nieuwkoopse Plassen en haar schoonheid.

Het is niet voor niets een gebied wat vele schilders en kunstenaar al inspireerde. De flora en fauna zijn enorm divers. Ontdek planten zoals koningsvarens en orchideeën in het gebied. Let goed op de vogels, misschien hoort of ziet u wel de tjiftjaf, zwarte stern, purperreiger, roerdomp of rietgans! Het plassengebied is een belangrijke broed- en rustplaats voor vele vogelsoorten en er komen nog diverse andere zeldzame planten en dieren voor.

 

 

De Nieuwkoopse Plassen worden beheerd door Natuurmonumenten.

Nikano Nieuwkoop Kano Noorden

Nikano is een botenverhuur bedrijf te Noorden (gemeente Nieuwkoop)
Wij verhuren in Nieuwkoop, Noorden: Kano’s, Kayaks en Electroboten
Sinds kort hebben we nu ook SUP-verhuur in Nieuwkoop,Noorden.
SUP staat voor Stand Up Paddling, Stand Up Paddling (SUP) is ontstaan vanuit de surfcultuur en groot geworden op de Hawaïaanse wateren. De Surfleraren stonden op hun board met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, instructies te geven en overzicht te houden.

SUP clinic in Nieuwkoop

Nikano verzorgt voor iedereen ook SUP Nieuwkoop op de Nieuwkoopse plassen. Zin in een leuk uitje met vrienden, familie, kennissen of collega’s? Suppen in Nieuwkoop is voor iedereen, jong of oud, een heerlijk sportief dagje uit. Tijdens een clinic leer je de teckniek van het peddelen, het echte surfwerk! Dit kan zowel in het voorjaar, zomers en najaar. Nikano, vlakbij Nieuwkoop, beschikt over wetsuits, welke je lichaam op temperatuur houden. Iemand een clinic cadeau geven, wij verkopen ook cadeaubonnen! 
Klik hier voor onze conactacgevens.

Heb je een vraag of wil je meer informatie omtrent arrangementen? Stuur een  e-mail aan info@nikano.nl of bel: 0172407094