Nieuwkoop

is een klein dorp midden het in Groene Hart, het is makkelijk aan te rijden vanuit grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Leiden.
Alles binnen een half met de auto binnen handbereik. We merken dat telkens meer tourisme naar Nieuwkoop komt. Dit voornamelijk, omdat Amsterdam overvol raakt.

Gemeente Nieuwkoop

De Gemeente Nieuwkoop valt onder Zuid-Holland. Ze noemen Nieuwkoop vaak ook het Groene Hart. Onder gemeente nieuwkoop zitten veel kleine dorpen zoals:

 • Aardam
 • Korteraar
 • Langeraar
 • Nieuwkoop
 • Nieuwveen
 • Handdoek
 • Noordeinde
 • Noorden
 • Pavenveer
 • Ter Aar
 • Vrouwenakker
 • Woerdense Verlaat
 • Zevenhoven

Deze gemeente heeft ongeveer 30000 inwoners. Het blijkt uit een artikel van Algemeen Dagblad, dit het één van de veiligste dorpen van Nederland is. Het is een ontzettend populair dorp vanwege de vele activiteiten die hier te doen zijn. Het dorp is volledig gericht op touristme. We hebben onderzoek gedaan aan wat hier te beleven en waarom Nieuwkoop zo geliefd is. Bekijk hier onder onze punten.

Nieuwkoopse Plassen

De Nieuwkoopse Plassen is één van grootste trekkers van Nieuwkoop. Het is ongeveer 1400 ah groot en is het verbonden met de plaats Noorden, Nieuwkoop en de Meije. Er is een noordeinderplas en middenplassengebied en zuideinderplas. Het staat bekend om het prachtige natuurrijk. Er zijn vele planten en dieren te bewonderen. Prachtige lelies en rietlanden. Soms kan men een vosje, hert of zelfs een otter gespot worden. Rondom de Nieuwkoopse Plassen kan ontzettend veel gerecreerd worden. Men kan om de plassen heen gefietsen en er is zelfs een oversteek plaats voor fietser, die over de Nieuwkoopse Plassen heen gaat. Dit is bij de Zonneveer ter hoogte van sloepverhuur Nikano.
Daarnaast is er ook een mogelijkheid om op diverse plekken te wandelen, hier zijn dan ook speciale wandelroutes voor uitgezet rondom de Nieuwkoopse Plassen en zelf op de Nieuwkoopse Plassen. Er zijn ook veel watersportactivieiten te beleven, zoals zeilen, kanoen, kajakken, suppen. Voor deze activiteiten kan je bijvoorbeeld terrecht bij Sloepverhuur Nikano, die bekend staat om het verhuren van fluisterboten.

Sloepverhuur

Er zijn verschillende sloepverhuur aanbieders in gemeente Nieuwkoop rondom de Nieuwkoopse Plassen.
Nieuwkoop staat bekend om hun wateren. Zodra er ijs licht, komen duizende mensen allemaal om op de Nieuwkoopse Plassen te schaatsen.
Maar in de zomer staat het dorp bekend om hun water recreatie.
Je kan bij de volgende sloephuur aanbieders terecht om te kanoen, suppen en/of een fluistboten te huren.

 • Nikano
 • ZoetWater

Fietsverhuur

Er word rondom Nieuwkoop ook heel veel gefietst er zijn diverse routes uitgezet.
Een van de populairste route is de Meije Route, deze gaat langs de watertoren de Pietje Potlood.
Wil je heerlijk dagje fietsen in Nieuwkoop, dan kan je techt bij HotelZoeter.

Eten en drinken

Er kan heerlijk genoten worden bij diverse restaurants en cafés rondom onze gemeente.
Ze zijn allemaal super goed aangeschreven. Naast en tegen over onze sloepverhuur Nikano zit Cafe de Klinker en Bistrobar het Leeuwtje.
Met de eerste genoemde bieden wij diverse arrementen aan.

Overnachten

Er verschillende locatie’s om te overnachten rondom de Nieuwkoopse Plassen. Wil je een keer verblijven in Nieuwkoop of Noorden? Dan is dit natuurlijk super leuk te combineren fietsverhuur of sloepverhuur. Op deze manier kan je heerlijk op pad rondom de Nieuwkoopse Plassen.
We hebben de slaap verblijven even kort uitgelicht.

 1. Kampeerhoeve Koole: Zij hebben twee groepsverblijven en daarnaast nog kampeerterrien
 2. Hotel ZoetWater: Dit is een hotel naast geleden aan de Nieuwkoopse Plassen, prachtige accomodatie met 7 kamers.

Wil je meer weten wat er allemaal te doen is? Neem een kijkje op onze website.
Daarnaast hebben ook nog eens leuke blogs, bekijk deze hier.