Fluisterboot

Er zijn veel verschillende fluisterboten, een van de eerste fluisterboten zijn gebr.tatje. Wij zullen hier alles over vertellen. Wij beschikken over 8 fluisterboten op onze vestiging in Noorden (gem. Nieuwkoop).

Wat is een fluisterboot?

Een een fluisterboot word ook welles eens elektroboot genoemd. Een elektro boot word elektriciteit voort gevaren. In deze boten zitten namelijk grote accu’s. Deze worden opgeladen aan een laadpaal. Op deze manier kan je accu volledig word opgeladen. Met een vol geladen accu kan zo’n boot max 8 uur varen, dit is afhankelijk hoe snel je vaart. De fluisterboten zijn volledig elektrisch, hierdoor is hij heel stil. Dit is de reden dat hij Fluisterboot genoemd word.

Eigenschappen van de fluisterboten

De fluisterboten zijn ideaal voor bedrijfsuitjes, familie uitjes, vriendenuitjes, dit komt voornamelijk door de eigenschappen die fluisterboten hebben. We hebben de belangrijkste eigenschappen van de boten hieronder omschreven.

 • Accu: Er kan ongeveer 8 uur meegevaren geworden afhankelijk van de snelheid.
 • Groot: Voldoende ruimte voor 8 personen.
 • Vaareigenschappen: Zeer goed te sturen en koers vast.
 • Snelheid: de boten gaan ongeveer 5 km per uur, dus je kan nooit een boete varen.
 • Maximaal gewicht: er mag 800 kg laadvermogen in een boot.

Wat zijn de voordelen van een fluisterboot?

Een elektroboot is een perfect middel om heerlijk dagje te varen op de Nieuwkoopse Plassen. Dit soort type boot kent dan ook vele voordelen. We hebben hieronder hebben de belangrijkste voordelen van een fluisterboot huren omschreven.

 • Stil: een elektroboot maakt bijna geen geluid, dus kan je heerlijk met elkaar praten.
 • Duur: ze kunnen wel tot maximaal 8 uur varen.
 • Ruimte: er is genoeg ruimte voor 8 personen
  en daarnaast zijn de boten voorzien van laadruimte onder de zitbanken.
 • Hoogte: de hoogte van de boot zorgt er voor dat mensen makkelijk in en uit kunnen stappen aan de kant van het water. Een andere voordeel is kinderen niet zomaar overboord kunnen vallen.
 • Snelheid: voor iemand die nooit heeft gevaren met een fluisterboot, is dit de perfecte manier om kennis te maken met het water. Ze gaan namelijk niet harder dan 5 km per uur.

Waar mag een fluisterboot varen?

Een fluisterboot huren is een ideale boot om de Nieuwkoopse Plassen mee te ontdekken. Op de Nieuwkoopse plassen zijn speciale routes gemaakt voor fluisterboten. Op deze plekken mogen motor boten namelijk ook niet komen. Daarnaast mogen de boten overal varen waar motor boten ook mogen komen.  Op de nieuwkoopse plassen zijn ook vaargebieden waar je helemaal niet mag komen, dit is een beschermt gebied voor vogels en andere diersoorten.

Wie mag er fluisterboot varen?

Het mooie van fluisterboten oftewel elektroboten, iedereen mag er in varen. Je hoeft hier geen vaarvergunning of vaarbewijs voor te hebben. Dit komt voornamelijk door hun snelheid. Een beginnend of een persoon die nog geen ervaring heeft vaart er direct mee weg. De boten zijn zeer geschikt voor beginners en gevorderde mensen. Iedereen kan er mee varen, dit komt mede door de vaareigenschappen van de fluisterboten.

Waar kan je fluisterboot huren?

Een van de bekenste plekken om een fluisterboten te huren is de Nieuwkoopse Plassen. De Nieuwkoopse Plassen is een prachtig natuurgebied met diverse lig en rust plekken waar je kan aanmeren, daarnaast zijn er diverse routes te volgen. Deze route word ook wel elektroroute genoemd.
Nikano is de bekenste bootverhuur aan de Nieuwkoopse Plassen. Reserveer voortijdig om telleurstelling te voorkomen. mocht u vragen of meer infomatie willen, neem gerust contact op.